یتیم

درمان طردشدگی

درمان طردشدگی

 

کهن الگوی یتیم مسائل قدرتمندی از رها شدن، محرومیت و امید را تداعی می­کند. بسیاری از ما یتیم درونی داریم. بخش­های دوست­داشتنی ما که به ناخودآگاه فرستاده می­شوند، تأثیر قدرتمندی بر خلق­وخوی شما دارند.

زمانی که شما با یک طردشدگی مثل رها شدن توسط یک معشوق یا اخراج از شغل خود مواجه می شوید باعث فعال شدن کهن الگوی کودک یتیم در درون شما می­شود، که خود می­تواند باعث ترس عمیق و حتی وحشت در شما شود (زندگی یونگی، 2023).

یافته­ های اندرسون برای درمان طردشدگی نشان می­دهد اگر احساس می­کنید که خود اصلی خودتان پرورش نیافته است و متفاوت هستید، جوجه اردک زشت، شما را به سمت یافتن حقیقت سوق می­دهد.

سفرشفا بخش

یتیم درونی شما را به سفری شفابخش به سوی تمامیت درون خود سوق می­دهد.

Rejection Trauma: Meaning, Types, Impacts And Treatment

وقتی طرد می­شوید، مجموعه­ای از احساسات متضاد و دردناک به سراغ شما می­آیند.

و وقتی مورد محبت قرار می­گیرید اما به خاطر آنچه که برایش طرد شده­اید، احساس می­کنید نمی­توانید این عشق و محبت را بدون به خطر انداختن خود به دست آورید.

کودک یتیم به دنبال خانه واقعی خود می­گردد، جایی که در آن آرامش و امنیت باشد.

پس رانده شده مجبور است راه خانه را پیدا کند، جستجویی برای یافتن تعلق خاطر کودک یتیم به ما کمک می­کند تا ایمان مورد نیاز خود را تقویت کنیم و در نهایت با هم­نوعان خود متحد شویم تا رهاشدگی­ها شفا یابد.

شفا یعنی احساس تعلق به خود است، چیزی که در انتهای جستجوی کودک یتیم به آن می­رسید.

درمان طردشدگی از  شفای یتیم درون ما، شناخت و دوست داشتن یتیم درون تان است که شما را به سمت خانه هدایت می­کند. برای شفای یتیم درون، قوی درون خودتان را بشناسید (اندرسون، ترجمه موحد، 1390).

در عین حال از دل کهن الگوی کودک یتیم عقده طردشدگی فعال می­ شود.

عقده طردشدگی آن­قدر قوی است که باعث ایجاد ترس و نگرانی در فرد می­شود و می­تواند به این باور برسد که چقدر ضعیف، شکننده، دوست نداشتنی و وابسته هستید.

با فعال شدن عقده طردشدگی در هسته کهن الگوی یتیم، فرد یا به سمت انکار وضعیت یا پنهان کردن آن می­رود و یا می­تواند آن را به احساس عمیقی از غم و اندوهی مبهم کند که به سمت افسردگی حرکت کند.

فعال شدن عقده طرد شدگی می­تواند نشانه ­هایی از اضطراب، غم، خشم و … به وجود آورد.

که باعث کاهش سطح انرژی روانی و از دست دادن عزت نفس در فرد شود. در چنین شرایطی فرد در مسیر رشد و تحول خود در زندگی دچار عقب ­ماندگی می­شود.

تخلیه عزت نفس

هر چقدر عقده طردشدگی در فرد فعال­تر باشد:

به همان میزان باعث تخلیه عزت نفس در فرد می ­شود که باعث می­شود فرد در مراودات اجتماعی خود دچار مشکلات زیادی می­ شود.

اگر زمان تخلیه عزت نفس از مدت زمان کمتری برخوردار باشد فرد در چرخه تخلیه عزت نفس گرفتار می­شود. با توجه به این که ما با کهن الگوها متولد می­شویم،

پس کهن الگوی کودک یتیم هم از زمان تولد در هر فردی وجود دارد، پس سرزنش­گری والدین باعث فعال شدن عقده طردشدگی از درون کهن الگوی کودک یتیم می­شود،

یعنی والدین نقش مهمی در فعال کردن عقده­ ها دارند که می­تواند از درون کهن الگو ها به بیرون کشیده و فعال می شود و روان فرد را تحت سلطه خود قرار می دهند.

می­توان گفت یتیم کودکی است که در حالی که بسیار خردسال و فاقد مهارت لزوم مراقبت از خود است،

از سرپرستی و حمایت مادر و پدر محروم می­شود، شاید والدین بمیرند و احتمالاً بچه را رها کنند یا در صحنه باشند، اما به بچه توجهی نداشته باشند (پیرسون، 1991، ترجه فرناز فرود، 1394).

دکتر محمد خرسندی مرکز روانشناسی در غرب تهران

درمان طردشدگی

 

به این مقاله امتیاز بدهید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *