روابط زوج

روانشناس خوب در شمال تهران

روانشناس خوب در شمال تهران

بهترین روانشناس در شمال تهران به شما کمک می کند تا خانواده ای پویا و کارآمد داشته باشید.

یکی از مهم ترین این خدمات خانواده درمانی است. خانواده متشکل از گروهی از افراد است که از طریق پیوندهای زناشویی، فرزندآوری یا سایر پیوندهای صمیمی متحد شده اند.

خانواده واحد اجتماعی بنیادی اکثر جوامع بشری است، اما شکل و ساختار آن می‌تواند بسیار متفاوت باشد، از جمله خانواده بیولوژیکی، خانواده گسترده، خانواده ناتنی و حتی گروه‌هایی از دوستان که به طور غیررسمی به نام «فرامیلی» شناخته می‌شوند.

این در حالی است که اعضای خانواده بر افکار، احساسات و رفتارهای یکدیگر تأثیر می گذارند. پویایی خانواده به تأثیر این تأثیرات بر اعضای خانواده اشاره دارد.

روانشناس خوب در شمال تهران به شما کمک می کند تا بتوانید تعاملی بهتری با فرزندان خود داشته باشید. طبیعی است که در هر خانواده مشکلاتی وجود خواهد داشت.

خواسته های زندگی روزمره ما – و خواسته های آنها – ناگزیر باعث ایجاد تضاد و سوء تفاهم می شود. اغلب، یک مشکل تکراری وجود دارد.

مشکل مثلا ممکن است آماده شدن برای رفتن به مدرسه در صبح یا خوابیدن در شب باشد. یا انجام تکالیف یا دعوا بین خواهر و برادر باشد.

کودکان ممکن است مطالبه گر یا بی احترامی کنند یا در صورت درخواست از همکاری امتناع کنند.

با گذشت زمان، این مشکلات رایج زندگی روزمره شروع به از بین بردن کیفیت روابط ما با فرزندانمان – و لذت ما از پدر و مادر بودن می کند.

بنابراین اغلب، خانواده ها گیر می کنند.

پس چه باید کرد:

مرحله 1: یک قدم به عقب بردارید

اولین قدم در حل هر مشکل تکراری در زندگی کودک، برداشتن یک قدم به عقب است.

مشکلات زندگی خانوادگی به بهترین وجه حل می شوند – و شاید فقط بتوان آنها را حل کرد – فعالانه.

وقتی به رفتار فرزندانمان واکنش نشان می دهیم، اغلب واکنش بدی نشان می دهیم. پزشکان و مشاوران والدین از همه دیدگاه ها بر این نکته توافق دارند. بچه ها می خواهند مشکلات را حل کنند و می خواهند خوب کار کنند. با این حال، مانند ما، آنها ممکن است ناامید شوند و حتی احساس ناامیدی کنند که راه حل ها ممکن است. و مانند ما، آنها ممکن است ندانند چه کار کنند. به دنبال علل، نه فقط علائم باشید. زمانی مشکلات را با موفقیت حل خواهید کرد که بتوانید تجربیات روزمره زندگی فرزندتان را که منبع احساسات دردناک هستند شناسایی کنید. اینها ممکن است ناامیدی در یادگیری، یا انتقاد مکرر، یا قلدری، یا طرد شدن باشد.

سپس، به شکایت فرزندتان گوش دهید. به او اجازه دهید آنچه را که معتقد است در زندگی اش ناعادلانه است به شما بگوید.

قبل از اینکه به او بگویید چه چیزی اشتباه است، به او بگویید چه چیزی در مورد آنچه می گوید درست است. مثلاً می‌توانید بگویید: «می‌دانم احساس می‌کنی که ما همیشه در مورد تکالیف مدرسه‌ات با تو موافقیم و شاید هم همینطور. اما ما نگران هستید و باید این مشکل را حل کنید.»

مرحله 2: مشکل را در مقابل فرزندتان قرار دهید

هنگامی که یک موقعیت مشکل ساز مکرر را شناسایی کردید و برای درک علل آن تلاش کردید، گام بعدی این است که مشکل را در مقابل فرزندتان قرار دهید. مثلاً بگویید: «ما صبح ها، زمانی که زمان آماده شدن است، مشکل داریم، و من اغلب سر شما فریاد می زنم» یا «فکر می کنم مشکل دوش گرفتن داریم» یا «بسیاری از اوقات، ما وقتی به شما می گویم زمان خاموش کردن تلویزیون است، مشکلی پیش می آید.

مرحله 3: ایده های فرزندتان را استخراج کنید

برای بسیاری از والدین، زمانی که با سرپیچی یا عدم همکاری کودک مواجه می‌شوند، تلاش برای حل این مشکل با تحمیل «پیامدی» برای رفتار نادرست فرزندشان تقریباً بازتابی به نظر می‌رسد.

اگرچه برخی از مشکلات ممکن است به این رویکرد نیاز داشته باشند، توصیه می‌کنم ابتدا فرزندتان را در تلاش برای حل مشکل – برای برانگیختن ایده‌های او مشارکت دهید. به این ترتیب، اغلب قادر خواهید بود او را در جستجوی راه حل ها درگیر کنید.

سپس او کمتر در افکار خشمگین و سرکشی جذب می شود، کمتر در طرح مطالبات یا ادامه بحث گیر می کند. او شروع به فکر کردن خواهد کرد، حتی اگر فقط برای آن لحظه، کمتر به این فکر کند که راهش را بگیرد و در عوض به این فکر کند که چگونه یک مشکل را حل کند، چگونه نیازهای او و نیازهای دیگران را می توان آشتی داد – مطمئناً یک درس مهم زندگی.

مرحله 4: یک برنامه توسعه دهید

بر اساس تجربه من، تقریباً همه بچه ها وقتی به خانواده ای می گویم که «برنامه ای دارم» برای حل مشکل مکرر زندگی خانوادگی، پاسخ مثبت می دهند.

آنها ممکن است شک داشته باشند، اما با علاقه گوش می دهند. در اعماق وجود، آنها هم مثل ما برنامه می خواهند. (در پست های بعدی طرح هایی برای حل مشکلات خاص خانواده ارائه خواهم داد.)

مرحله 5: ابراز قدردانی و تحسین برای افزایش تلاش و موفقیت

مطمئن شوید که برای هر افزایش تلاش فرزندتان در سازگاری و خودکنترلی، تحسین و قدردانی کنید. تصدیق شما از تلاش و پیشرفت او یک اصل اساسی برای حل موفق مشکل است. روانشناسان از تحقیقات روان درمانی دریافته اند که همکاری مداوم یک عنصر مهم در درمان موفق است. این در حل مشکلات با فرزندانمان نیز صادق است. ما باید به طور منظم، فعالانه، با بچه‌ها تماس بگیریم و مثلاً بپرسیم: «به نظر شما با مشکل صبحگاهی‌مان چطور کار می‌کنیم؟»

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *